This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

OK

Import av naturtarm

Naturtarm er fellesbetegnelsen for tarm fra får, svin, storfe og hest.
Tarm fra ulike dyreslag har forskjellig diameter. Hvilken tarm som brukes avhenger av pølsetype som skal produseres. For eksempel brukes fåretarm til wienerpølser, sosisser og diverse stekepølser. Svinetarm egner seg til knakkpølser, kjøttpølse og medister/julepølse. Kroktarm brukes blant annet til medister/julepølser, røkte kjøttpølser, fleskepølser og spekepølser. Tarmkvaliteten har stor betydning for sluttproduktets kvalitet og utseende.
Norilia importerer kun Naturtarm fra land med helsemessig trygg status, og vi setter strenge krav til våre underleverandører.

Photo: Nortura

Naturtarm

Naturtarm er fellesbetegnelsen for tarm fra får, svin, storfe og hest. Tarm fra ulike dyreslag har forskjellig diameter. Hvilken tarm som brukes avhenger av pølsetype som skal produseres. For eksempel brukes fåretarm til wienerpølser, sosisser og diverse stekepølser. Svinetarm egner seg til knakkpølser, kjøttpølse og medister/julepølse. Kroktarm brukes blant annet til medister/julepølser, røkte kjøttpølser, fleskepølser og spekepølser. Tarmkvaliteten har stor betydning for sluttproduktets kvalitet og utseende. Norilia importerer naturtarm kun fra land med helsemessig trygg status, og vi setter strenge krav til våre underleverandører.

Norilia er Norges største aktør innen naturtarm

Norilia har i over 50 år importert naturtarm som er tilpasset god norsk pølseproduksjon. Norilia har en sterk markedsposisjon i utlandet, takket være store innkjøpsvolumer og lang tilstedeværelse i markedet. Norilia er eneleverandør til Nortura på naturtarm. Det tette samarbeidet gir oss unik spisskompetanse på tarmkvaliteter og spesifikasjoner i produksjon. Vi legger vår ære i å finne kvalitetsprodukter fra kvalitetsleverandører til riktige priser til våre kunder. Tarmavdelingen i Norilia holder til i Fredrikstad og er ansvarlig for innkjøp, klargjøring og salg av importert tarm til norske bedrifter. I Norge tas i dag opp naturtarm av får og svin. Norsk naturtarm er ikke optimal til å bruke i norsk pølseproduksjon og eksporteres ut av Norge. Kompetansen på naturtarm er grunnlag for alt arbeid som gjøres, men like viktig er kunnskap om pølseproduksjon. Blant de ansatte finnes pølsemakere både med fag- og mesterbrev. Fagkompetansen er en sterk drivkraft og danner grunnlag for alt arbeid som gjøres.

Vi kommer gjerne til deres bedrift og deler våre erfaringer på naturtarm.

Hva kan vi tilføye av merverdi til din bedrift?

Norilia er en pålitelig samarbeidspartner som leverer til forventingene. Med vår kompetanse i samspill med våre kunders behov ønsker vi å bidra til å skape merverdier hos våre kunder. Vi kan hjelpe dere med valg av riktig naturtarm tilpasset deres produksjon. Vår målsetting er å bygge gode, langsiktige relasjoner til kunder så vel som leverandører. Norilia skal være en aktiv samarbeidspartner for alle kunder. Takket være en nøye kontroll på importtarmen vet vi at vi leverer kvalitetsprodukter og at vi bidrar til å holde svinn i produksjon så lavt som mulig. Vi arbeider kontinuerlig og målrettet med våre leverandører for å kvalitetssikre produkter som vi tilbyr i det norske markedet. Jevnlige besøk hos leverandører og på messer sikrer riktig kvalitet på produkter og riktig markedspris